Architects from the Nara studio turned a rural carpentry workshop from 1850 into a minimalist restaurant. 

A new Enfin restaurant has opened in the city of Barre in northeastern France. The establishment is located in a house with a history — an old carpentry workshop built in the middle of the XIX century. Architects from the Strasbourg studio Nara adapted the historic building to a new life. 

Ресторан с фетровыми стенами во Франции

Photo: Simone Bossi 

Ресторан с фетровыми стенами во Франции

Photo: Simone Bossi 

“Our main goal was to show the beauty of the original building, its architectural volume and expressive materials”” the authors say. This desire led to the layout of the restaurant, which involves the preservation of an open space, almost completely devoid of partitions. In the center of the hall, the architects placed an open kitchen, which they decided to zone with a laconic counter decorated with dark glossy tiles. Its U-shaped shape is repeated by a suspended element disguised with the help of mirror panels. The interior of a small restaurant and the entrance area do not clutter up. To separate it from the dining room, without resorting to additional structures, the architects used plain curtains in the floor, mounted on a ring-shaped rail and successfully hiding the door. 

Ресторан с фетровыми стенами во Франции

Photo: Simone Bossi 

Ресторан с фетровыми стенами во Франции

Photo: Simone Bossi 

The main decoration of the restaurant is an old wooden ceiling, restored by architects. They deliberately left all the design features in sight: longitudinal and transverse beams and thin metal columns supporting them. The authors covered the stone walls of the building with white plaster and only then placed a minimalist filling inside the historical interior. To emphasize the contrast between the old and the new, they used overhead wall panels made of light gray felt (to match the carpet on the floor) — they encircle the room around the perimeter. Laconic furniture made of light wood helps to preserve the feeling of airiness, and tile surfaces serve as color accents, the regularity of which is opposed to the rustic irregularities of the ceiling. 

Ресторан с фетровыми стенами во Франции

Photo: Simone Bossi 

Ресторан с фетровыми стенами во Франции

Photo: Simone Bossi 

Original content from the site

Written by